Van Leersum & Zn

Hoe een auto vanuit Duitsland naar de VS te importeren

Auto General

Interesse in het kopen van een importauto uit Duitsland? Er zijn tal van Duitse autofabrikanten die u er graag een willen verkopen. Of het nu een Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes of een ander type Duitse auto is, er zijn er veel te koop in de VS en andere Europese landen. Verzamelaars die een verzameling Duitse auto’s willen beginnen, moeten zeker overwegen om een tweede voertuig aan hun wagenpark toe te voegen. Hoewel deze auto’s fantastische modellen hebben in de VS, waren veel andere iconische modellen alleen verkrijgbaar in Duitsland.

Dus hoe pak je een importauto uit Duitsland aan? De beste manier om deze vraag te benaderen, is door een lokale dealer met een importafdeling te zoeken zoals Van Leersum & Zn. Deze lokale autodealers hebben enkele ge├»mporteerde auto’s op voorraad en sturen graag een auto naar u toe. Het enige waar u rekening mee moet houden bij het verzenden van een auto vanuit Duitsland, zijn de extra papieren en documentatie die vereist zijn voor douane- en belastingdoeleinden. Dit kan een groot verschil maken in uw uiteindelijke prijs, dus zorg ervoor dat u alle noodzakelijke vragen vooraf stelt.

Als uw interesse in een ge├»mporteerde luxe sedan ligt, moet u een aantal online bronnen raadplegen voor informatie over de gemakkelijkste en snelste manier om een auto te verzenden. Als u er nog steeds niet van overtuigd bent dat u de taak kunt uitvoeren, onthoud dan dat u geen professionele autovervoerder hoeft te zijn om een auto op deze manier te verzenden. Er zijn tal van doe-het-zelfhandleidingen en handleidingen op internet en zelfs instructievideo’s die u stap voor stap laten zien hoe u een auto met de best mogelijke resultaten kunt verzenden. Een andere geweldige bron voor het vinden van importauto’s uit Duitsland is eBay. Vergeet niet om alle vermeldingsinformatie te lezen voordat u een veilingbod op een voertuig plaatst.

Voordat u daadwerkelijk een voertuig vanuit Duitsland verzendt, moet u vertrekken en veel papierwerk bezorgen om het voertuig voor invoer in de VS te krijgen. Een deel van het papierwerk dat u bij uw douane-expediteur moet achterlaten, omvat een eigendomsbewijs (V5-slip of vergelijkbaar formulier) evenals alle benodigde licentiestickers en inspectiestickers en stempels. Sommige makelaars hebben een tijdelijk visum nodig voor een lid van de Europese Unie, terwijl andere dit niet nodig hebben. Zorg ervoor dat u weet wat de wettelijke vereisten zijn voor het land waarnaar u verzendt. Het niet hebben van alle juiste documentatie bij het verzenden van een Duitse auto kan tot problemen leiden bij het douanekantoor in de VS, dus het is absoluut cruciaal dat u dit dubbel controleert voordat u naar Duitsland vertrekt.

U moet ook de juiste documentatie verstrekken voor de regio van de auto die u in de VS wilt importeren, zoals het VIN (Vehicle Identification Number), chassisnummer, kenteken, motornummer, rijbewijsnummer en het interieur (interieur) Als u een Duitse auto naar de Verenigde Staten verzendt, moet u al deze items bij uw douane-expediteur achterlaten, zodat deze het benodigde papierwerk kan afhandelen. Hoe meer documentatie u aan de douane-expediteur verstrekt, hoe kleiner de kans dat uw importauto bij een controlepunt wordt gestopt. Als je auto door de straten van New York rijdt, wordt het een heel ander verhaal!

Er is een andere manier om auto’s uit Duitsland te importeren, die steeds populairder wordt onder particulieren die voor zaken naar Duitsland reizen. Sommige mensen kiezen ervoor om zes maanden of langer in Duitsland te blijven. Terwijl u in Duitsland woont en werkt, kunt u uw voertuig tussen ritten door meenemen, zolang u koopt bij een geautoriseerde voertuigregistratie op uw naam in Duitsland en de administratie bijhoudt. Dit zijn slechts twee van de vele redenen om te leren hoe u auto’s uit Duitsland importeert!

Bezoek voor meer informatie hun website op vanleersum.nl