Van Leersum & Zn

Hoe een auto te kopen met een Duitse auto-import

Auto

Auto-import Duitsland is tegenwoordig een van de meest populaire auto-importbestemmingen in Europa. Duitsland is een topexporteur van motorvoertuigen voor zowel binnenlands als internationaal gebruik. Daar zijn een groot aantal redenen voor. Een belangrijke factor die bijdraagt aan de populariteit van Duitsland als importeur is de toestand van haar economische gezondheid.

De kwaliteit van Duitse auto’s is ongeëvenaard en wereldberoemd om zijn robuustheid, betrouwbaarheid en luxe. Een ander voordeel is dat de belastingen die de overheid heft op gebruikte en nieuwe auto’s in Duitsland veel lager zijn dan in Nederland of Italië. Daarom zoeken steeds meer particuliere consumenten en bedrijven naar manieren om auto’s uit Duitsland te importeren.

Er zijn twee manieren om auto’s in Duitsland te krijgen; De eerste methode is door een deskundig of professioneel bedrijf in te schakelen dat als uw vertegenwoordiger zal optreden bij het importeren van auto’s. De auto wordt dan bij aflevering of ophalen naar u verzonden en u betaalt de auto op de plaats van ontvangst.

De meeste Europese auto’s worden op deze manier geïmporteerd. Sommige auto’s, zoals sportwagens, worden echter meestal via expediteurs geïmporteerd en vervolgens rechtstreeks naar de importeur verzonden. U kunt voor op deze manier geïmporteerde auto’s een aanzienlijke prijspremie verwachten boven de factuurprijs. Sommige auto-importeurs kunnen een redelijke prijs bedingen voor auto’s, maar dit hangt af van de hoeveelheid documentatie die nodig is om de leeftijd en de waarde van de auto te bewijzen. Veel auto-importeurs verkopen gewoonweg geen auto met zo’n lage marktwaarde en zullen vooraf volledige betaling verlangen.

Duitse auto’s zijn doorgaans veel duurder dan geïmporteerde auto’s uit andere landen vanwege hun zeldzaamheid, ontwerp en constructie. Duitse auto’s kunnen zelfs met een paar kleine cosmetische wijzigingen een hogere prijs vragen, hoewel u de premie bij een import kunt verlagen door de auto zorgvuldig te inspecteren voordat u hem koopt. Dit kan inhouden dat u de auto laat inspecteren door een erkende carrosseriebedrijf dat u een oordeel kan geven over de vraag of de auto kan worden verkocht zoals hij is of moet worden aangepast om aan uw normen te voldoen. Als u besluit om het voertuig te laten aanpassen, moet u rekening houden met de extra kosten voor het verzenden van de auto en moet u ook invoerbelasting betalen over de wijzigingen.

De tweede mogelijkheid voor auto-import is om op zoek te gaan naar een private partij die als uw vertegenwoordiger kan optreden. Het wordt niet aangeraden om zomaar een persoon voor deze taak te gebruiken, omdat een vertrouwde vriend of familielid in de verleiding kan komen om misbruik van je te maken. Zoek in plaats daarvan iemand die bekend is op de import- en automarkt en vraag hem om u te vertegenwoordigen. Sommige mensen hebben misschien geen ervaring met het omgaan met Duitsland of import in het algemeen, maar als u dat wel doet, zou dit geen probleem moeten zijn. U moet het contactnummer van de vertegenwoordiger of zijn e-mailadres krijgen, zodat u hem kunt bereiken voor het geval er zich tijdens het proces problemen voordoen.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanleersum.nl/