PowerApps

Wat is PowerApps?

IT

Als Microsoft Dynamics GP nieuw voor u is, maar u zich afvraagt ​​of PowerApps bij u past, dan is het antwoord een volmondig “ja”.

Het belangrijkste kenmerk van PowerApps dat het zo’n geweldige oplossing maakt voor huisartsen, is het feit dat het een uniform raamwerk biedt voor het beheer van de verschillende gegevensbronnen en de bijbehorende taken en rapporten. In feite is PowerApps niet zomaar een databronbeheertool voor GP – het is specifiek ontworpen voor GP-gebruikers om aangepaste bedrijfstoepassingen te maken die kunnen worden geïntegreerd met de bestaande gegevens van uw organisatie die zijn opgeslagen op de onderliggende gegevenslaag (gemeenschappelijke gegevensservice) of in meerdere on- premise en online gegevensbronnen (SharePoint, MS Excel, Microsoft Dynamics CRM, Office 365, MS SQL Server en meer).

PowerApps is gebouwd op de Microsoft Dynamics GP-gegevensserver die gegevensopslag, zoeken, analyse en integratie biedt in alle Microsoft Dynamics GP-toepassingen. PowerApps is ook ontworpen als een “gegevensdetectie” -mechanisme waarmee gebruikers vanuit meerdere bronnen kunnen integreren met hun GP-databases. Een huisarts-gebruiker kan bijvoorbeeld een applicatie maken om toegang te krijgen tot gegevens die zijn opgeslagen op een SharePoint-site, evenals een applicatie om rechtstreeks te integreren met een gegevensbron met behulp van Microsoft Access of SQL Server. Deze applicatiemodellen stellen de huisartsgebruiker in staat om naadloos te integreren met uw gegevens en datagerelateerde beslissingen te nemen zonder handmatig de code in uw bestaande huisartsapplicaties te hoeven wijzigen.

Omdat PowerApps is ontworpen als een “ontdekkings” -model, in plaats van als een functie, is het voor een huisartsgebruiker gemakkelijker dan ooit om de gegevens die ze nodig hebben gemakkelijk te vinden en te gebruiken, zelfs als ze aan een klein project werken. Met PowerApps zullen gebruikers het veel intuïtiever vinden om gegevens in hun toepassingen te beheren en vertrouwd te raken met wat elke gegevensbron feitelijk te bieden heeft, inclusief opties voor gegevenstoegang uit veelgebruikte gegevensbronnen zoals SharePoint-sites en Excel-spreadsheets.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van gegevens in GP, ​​omdat PowerApps op elk type gegevensbron werkt, zelfs gegevens die zijn opgeslagen in andere lokale gegevensbronnen.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​gegevensdetectiequery uit te voeren in PowerApps om een ​​overzicht van uw gegevens te krijgen, zoals een samenvatting van de gegevens die zijn opgeslagen op een SharePoint-site, of u kunt het type gegevens opgeven dat u van een SharePoint-site. en het doet de rest.

Dus als u precies wilt weten hoeveel gegevens er op een SharePoint-site zijn opgeslagen, kunt u een gegevensdetectiequery uitvoeren om de resultaten te krijgen die u nodig hebt. en u kunt vervolgens de gegevens kiezen die u wilt gebruiken als invoer in uw PowerApps-toepassing. applicatie om mee te werken, op basis van de geretourneerde resultaten.

Er zijn twee soorten PowerApps-gegevensdetectiequery’s: statisch en dynamisch. Wanneer u een statische gegevensdetectiequery uitvoert, moet u een instantie van PowerApps instellen op elke computer waarop u de query uitvoert, maar met een dynamische query hoeft u alleen de PowerApps-server te installeren op de machine waarop de query wordt uitgevoerd en vervolgens voert de query automatisch uit wanneer u het queryvenster opent.

meer informatie: Puurict.nl