Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – een paar dingen om over na te denken

Woningen

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – een paar dingen om over na te denken

Als u bezig bent met het verkopen van uw huis of onroerend goed met behulp van een makelaar, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Veel makelaars doen er alles aan om u te overtuigen een huis te kopen in plaats van uw eigen huis te verkopen. Hoewel dit voor sommige mensen een natuurlijk instinct is, moet u de verleiding weerstaan en in plaats daarvan deze gids gebruiken om erachter te komen wat u moet weten voordat u een makelaar u op een huis laat pitchen.

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Het eerste waar u op moet letten, is de commissie die uw makelaar ontvangt bij de verkoop van uw woning. Hoe lager de commissie die ze ontvangen, hoe meer stimulans ze hebben om u ertoe te brengen een huis via hen te kopen in plaats van uw eigen huis te verkopen lees meer. Als je je door een makelaar laat dwingen om via hen een huis te kopen, zul je vrijwel zeker een aardige cent moeten betalen. Dit betekent dat de makelaar nog meer van u profiteert als u besluit geen huis bij hem te kopen. U kunt dit meestal voorkomen door rond te shoppen en zelf naar huizen te kijken.

Het tweede dat u in gedachten moet houden als u erover nadenkt een makelaar uw huis via hen te laten verkopen, is de factor tijd. Makelaars werken veel sneller dan u als het gaat om het verkopen van een huis. Ze werken ook veel harder. Als u de pijn wilt vermijden van het verhuren van uw huis door een makelaar, moet u de tijd nemen om verschillende makelaars daadwerkelijk te ontmoeten en te interviewen voordat u besluit aan wie u uw huis wilt verkopen.

Meer informatie op: Makelaardij Schierbeek