hauptwerk

Hoe bepaal ik welk orgaan of welke structuur het hoofdwerk is?

General

Het belangrijkste werk van een orgaan is om afval te filteren, voedsel af te breken, eiwitten te metaboliseren en hormonen en enzymen in het lichaam te synthetiseren.

Orgaanhoofdwerk omvat alle activiteiten waarbij organen, spieren of weefsels worden bewogen, en waarbij langdurige of repetitieve bewegingen gedurende langere perioden betrokken zijn. Het belangrijkste werk van een orgaan kan in drie categorieën worden ingedeeld: metabolisch, structureel en transport. Enkele van de beroepen waarbij het hoofdwerk van een orgaan betrokken is, zijn verpleegkundigen, artsen, tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers, verpleegkundigen en technici.

Metabole: de stofwisselingsprocessen in ons lichaam worden meestal gecontroleerd door hormonen en worden meestal geïnitieerd door het zenuwstelsel en hebben ook betrekking op het spijsverteringskanaal. Het belangrijkste werk van het spijsverteringssysteem is om voedsel dat het lichaam binnenkomt af te breken en vervolgens om te zetten in energie. Het verteringsproces genereert warmte die de stofwisseling verhoogt.

Structureel: Het belangrijkste structurele werk van een orgel is om het te bouwen of te repareren. Enkele van de belangrijkste structurele functies van de nier zijn het reguleren van elektrolyten, de productie en afgifte van urine, de productie en opslag van glucose en het gebruik van spierkracht om dingen te bewegen (inclusief zichzelf). Het belangrijkste werk van de longen is om lucht te produceren en te ademen. Alle andere structuren van het menselijk lichaam zijn op dezelfde manier gestructureerd.

Transport: De transportfuncties van een orgel omvatten het verplaatsen van dingen van de ene plaats naar de andere. Enkele van de belangrijkste functies van de nier zijn het verwijderen en synthetiseren van water, zouten, mineralen en vitamines. De belangrijkste functie van de longen is om lucht te filteren en in te ademen. Het hart pompt bloed en pompt voedingsstoffen door het lichaam. Alle andere transportsystemen zoals de darmen en het zenuwstelsel sturen signalen van en naar verschillende delen van het lichaam.

Naast het hauptwerk van een orgel is er een secundair hoofdwerk van het orgel dat een secundaire functie wordt genoemd. Dit werk van het orgel wordt een onderhoudsfunctie genoemd. Een voorbeeld van een secundaire functie is het onderhouden van zenuwsynapsen (zenuwcellen). Andere voorbeelden van een secundaire functie zijn het in stand houden van de vorming van littekenweefsel (de laag bindweefsel net onder het epitheel die inwendige organen beschermt). Een hoofdfunctie van een structuur is om onderdak te bieden, en dus worden de primaire functie en de secundaire functie verdeeld bij het bepalen of een orgaan een orgaan of een structuur is.

In totaal is een orgaan een complexe massa cellen en vezels die samenwerken om een aantal specifieke functies uit te voeren. Unitaire cellen, of weefsels die allemaal dezelfde grootte hebben en op dezelfde manier functioneren, worden biologisch vervaardigd genoemd. Biologisch vervaardigde producten, zoals kunstheupen en -knieën, kunnen duurder zijn dan producten gemaakt van levende organismen (zoals kunstmatige ligamenten die worden gebruikt door voetballers en boksers). Daarom kan de vergelijking tussen synthetische en levende organismen worden gemaakt met het woord ‘functie’.

Neem een ​​kijkje op deze website: noorlanderorgels.com