De zegelring van de tuinman in Delft

General

Tuinman in Delft is gespecialiseerd in zowel verticale tuinen als landschapsonderhoud. Hij heeft ook een grote verscheidenheid aan zaden en plantgoed bij zich, evenals gereedschappen voor onderhoud, snoeien, graven en vele andere tuingerelateerde taken. Hier zijn enkele tuintips die Delft te bieden heeft:

Als ervaren hovenier in Delft beginnen we altijd met een arm over de rug van de van jansz. We bedekken alle takken en binden de uiteinden van de palen vast met groene pijptape. Als we dat eenmaal hebben gedaan, graven we een gat van de juiste maat voor de kluit van de plant. In het geval dat de staande planten niet groot zijn, kunnen we ze gewoon in dit gat laten vallen en later opnieuw oppotten.

De hovenier in Delft wil de zaken altijd netjes en opgeruimd houden. Dus hij begint zijn maaien altijd door over het gazon te lopen. De jas wordt over de paal gelegd en de armen worden in de grond gebogen. De harken worden over de groene buis gehaald en rondom wordt een dikke laag mulch verspreid. Dit is een noodzakelijke voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat er te veel mulch in de grond zit.

Als het gazon eenmaal is gemaaid, loopt de tuinman met zijn blote voeten over de grond en strooit een beetje zout. Het zout helpt het gras sneller te groeien. De volgende stap zou het besproeien van het gazon zijn. De tuinman in Delft gebruikt op elk van de armen een zegelring, die elke stengel van de plant voorstelt en hem helpt de naam van de plant te onthouden.

De eerste twee stappen worden over het algemeen gevolgd door andere gezinsleden. Als het lid wiens armen aan de rechterkant van de foto zijn, echter degene is die de ‘zoon’ in het gezin heeft, zou het lid aan de linkerkant van de foto het water geven. Daarom dient de zegelring die het lid draagt op deze manier als het symbool van het gezin.

De jas wordt meestal aan de linkerkant van de schouders gedragen. De jas aan de rechterkant heeft een gesp aan de binnenkant. Dit betekent dat de jas niet aan de linkerkant van de schouders wordt gedragen, maar daar wordt neergelegd als het regent. Als de zon schijnt, legt de persoon zijn handen op de kraag van de jas voordat hij zijn laarzen aantrekt. Daarom is de Delftse Gerret-Willem-Riethe (bloem van de dag) niet zomaar een jas voor de tuinman in Delft, maar het is een uniek, mooi en belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van het gezin.

Ga voor meer informatie naar https://www.boumanhoveniers.nl/